Heerlijk van hier

Groenten en fruit van BelOrta, die zijn heerlijk van hier. Elke dag telen bijna 1.000 lokale telers - van de Voerstreek, over Antwerpen tot Zeeland - de lekkerste groenten en het sappigste fruit. Daarna belanden ze van het veld rechtstreeks op je bord. Kraakvers, vol smaak en verbazend plezant voor iedereen aan tafel.

Ontdek onze seizoenskalender

AppelSintjes. Geproefd en goedgekeurd door de Sint.

Dit jaar verrast de Sint je met een heerlijk knapperige en zoete lekkernij: de AppelSintjes!

Win de BelOrta Greenhouse Foodtruck aan huis

Stopt de BelOrta Greenhouse Foodtruck binnenkort bij jou voor de deur? Koop witloof van BelOrta, doe mee aan de wedstrijd en misschien trakteren we jou dan wel op allerlei lekkers! 

Verbazend plezant, verbazend goedkoop

Groenten en fruit zijn gezond, dat weet iedereen. Maar vaak wordt gedacht dat gezond en vers ook duur is. Niets is minder waar: lokale BelOrta producten in het seizoen zijn net goedkoper. Kies dus voor lekker en lokaal, want dat maakt niet alleen je smaakpapillen blij, maar ook je portefeuille!

Studenten leren witloof eten.  

Jongere generaties zetten steeds minder witloof op tafel. Maar daar brengen chef Bart Tastenoy én zijn moeder Rita verandering in.

Proef de passie van onze groente- en fruittelers

Groenten en fruit van BelOrta, die zijn heerlijk van hier. Tijdens het najaar kan je proeven van pastinaak, pompoen, witloof, appels, peren en zoveel meer. Elke dag telen bijna 1.000 lokale telers - van de Voerstreek, over Antwerpen tot Zeeland - de lekkerste groenten en het smakelijkste fruit. En we zorgen dat ze snel en dus kraakvers op je bord belanden. Boordevol smaak en verbazend plezant voor iedereen aan tafel.

Win de BelOrta Greenhouse op je laatste schooldag

Het schooljaar afsluiten met de BelOrta Greenhouse op je speelplaats, dat was de inzet van deze wedstrijd. Slechts één school kon 's werelds allereerste hybride serre/foodtruck-combo winnen om er een onvergetelijke laatste schooldag van te maken.

BelOnaise: het eerste en echt Belgische spaghettigerecht

Het hoofdingrediënt voor de allerbeste spaghetti? Tomaten natuurlijk! En de beste tomaten, die zijn heerlijk van hier. Want vergis je niet: onze Belgische BelOrta tomaten moeten zeker niet onderdoen voor de ‘pomodori’ uit het zuiden.

Seizoenskalender: altijd groenten en fruit van eigen bodem

Kiezen voor lokaal geteelde seizoensproducten? Da's slim! Scrol door onze seizoenskalender en ontdek welke smaakbommetjes je nu in huis kan halen.

De kwaliteit van lokaal geteelde tomaten 

Onze lokaal geteelde tomaten moeten niet onderdoen voor tomaten uit Spanje of Italië. Sterker nog, zelfs daar verkopen ze die van ons. Waarom? Dat ontdek je hier. 

BelOrta Greenhouse, ’s werelds eerste hybride serre/foodtruck. Binnenkort in jouw buurt?

Met de BelOrta Greenhouse maken we ’t plezant doorheen het hele land. Elke week strijkt onze serre-foodtruck combo neer op een nieuwe plek in België. Uiteraard met een koffer vol lokaal lekkers.

De perentelers van BelOrta hadden slechts één boodschap voor onze wielrenners: doorperen, jongens!

Samen met ex-profrenster Ine Beyen zorgde BelOrta perenteler Bert voor een motiverende boodschap voor onze wielrenners tijdens het WK. Want net zoals wielrennen is peren telen ook een echte topsport.

Verbazend plezant nieuws

Onze telers brengen hun groenten en fruit rechtstreeks van het veld naar je bord. Kraakvers en overheerlijk. Wil jij ook meer smaak op je bord? Ontdek hier het laatste nieuws, leuke weetjes en lekkere recepten.

Recept: gevulde aubergines

Wie denkt aan aubergines, denkt meestal aan stoofschotels of moussaka. Maar je kan ze ook perfect frituren, grillen, roosteren of bakken in de oven. Sandra Bekkari toont je graag hoe!