Witloof van BelOrta, heerlijk van hier

Witloof met kaas en hesp of een fris witloofslaatje, het zijn echte klassiekers van hier. Maar wist je dat witloof ook ver buiten België het hele jaar door gesmaakt wordt? Het is één van onze populairste culinaire exportproducten!

Onze telers verzorgen hun witloof met veel kennis en toewijding om ze tot perfecte stronkjes te laten groeien. De teelt gebeurt in het donker omdat licht ervoor zorgt dat de blaadjes groen kleuren en het witloof een bittere smaak krijgt. Daarom bewaar je witloof thuis ook best in de koelkast in een donkere zak.

Wil je het lichte bittertje van witloof verhullen? Met een witloofquiche of witloofkroketjes zal je zeker en vast scoren. Extra tip: een kneepje citroensap in je gerecht zorgt ervoor dat het witloof mooi licht van kleur blijft.

Ontdek onze witlooftrecepten

Witloofrisotto 

Quiche met witloof, peer en roquefort

 

Witloof met kaas, ham en pastinaakpuree 

 

Witloof en roodloof in gerookte zalm met kaassaus